vatvedt torg prosjekt

Tilbake til røttene

Iver og Grethe Vatvedt vil bo der hans oldefar startet industrieventyret - Dette er min oldefar Iver som grunnla aksjeselskapet Vatvedts Mekaniske Verksted og Støperi, sier oldebarnet med samme navn og viser fram et gammelt fotografi. Nå har han og kona Grethe sikret seg leilighet i Vatvedt Torg, der industrieventyret startet for mer enn 100 år siden.

Vatvedt Mekaniske Verksted i Sarpsborg har en historie som strekker seg tilbake til 1910, og ble i sin tid stiftet av Iver Hansen Vatvedt sammen med sine sønner Ole Christian, Markus og Hans Olav. Her bygde de et industriimperium som på det meste hadde over 100 ansatte. Nå skal det gamle, ærverdige bygget transformeres til nytt liv, og Iver og Grethe var ikke i tvil om at dette skulle bli deres framtidige hjem da de så prospektet første gang.

storgatta terrasse prosjekt
- Da jeg måtte måke tung snø her om dagen, kjente jeg at jeg så veldig fram til å slippe den type slit i årene framover. Det blir også helt greit å slippe vedlikehold og plenklipping, sier Iver.

Fant alt de ønsket seg

- Etter at barna flyttet ut, har det gradvis vokst seg fram en tanke om å selge eneboligen vår Klavestadhaugen og flytte i leilighet. Vi har vært på noen visninger uten å finne den rette for oss. Inntil vi ble presentert for Vatvedt Torg. Da fant vi alt vi var på jakt etter! - Det er selvsagt veldig moro at det er her min oldefar etablerte bedriften, og det er flott at deler av den gamle fasaden skal bestå, som gir en god følelse. Men samtidig er det alt det andre som avgjorde valget; som planløsning, størrelse, beliggenhet og arkitektur forteller Iver. Takket være at han fikk arvet lang SOBBL-ansiennitet etter sin far, kunne de velge fritt blant de 49 boenhetene. - Det er svært mange fine leiligheter her, og den vi bestemte oss for er på 114m2 og med tre soverom, slik at vi har plass når barna er hjemom, forteller de. De var aldri i tvil om at de ville til sentrum når de skulle flytte. Han jobber i Oslo og hun i Halden, slik at umiddelbar nærhet til jernbanestasjonen forenkler hverdagen betydelig. Ikke minst vil de klare seg med én bil. - Med leilighet i Vatvedt torg har vi i tillegg alt vi måtte behøve lett tilgjengelig; det være seg friluftsmuligheter, kulturtilbud, spisesteder.


Barndomshjemmet

I dag er de bosatt i Grethes barndomshjem, som hun overtok i 1985. De er litt spent på overgangen fra en enebolig med stor hage til et borettslag tett på naboene. Men først og fremst gleder de seg veldig til prosjektet skal realiseres. - Da jeg måtte måke tung snø her om dagen, kjente jeg at jeg så veldig fram til å slippe den type slit i årene framover. Det blir også helt greit å slippe vedlikehold og plenklipping, sier Iver. Nå håper de på mange gode naboer i Vatvedt Torg, og minner om at det fortsatt er mange ulike leiligheter å velge i. - Men jo raskere man signerer kontrakt, desto større er valgmulighetene, understreker de.

storgatta terrasse prosjekt
- Dette er min oldefar Iver som grunnla aksjeselskapet Vatvedts Mekaniske Verksted og Støperi, sier oldebarnet med samme navn og viser fram et gammelt fotografi.