Prosjektet Vatvedt Torg

Vatvedt Torg består av 49 leiligheter med størrelser 58–114 kvm. Leilighetene blir fordelt på to bygg. Velg mellom 2-, 3- eller 4-roms leiligheter. Begge byggene får flott takterrasse med sittegrupper og utsikt.
I 1. etasje blir det blant annet REMA 1000-butikk, bakeri, apotek og café. Parkeringsplasser i garasjeanlegg.

vatvedttorg logo

vatvedt torg

Vatvedt Torg vil bestå av to bygg med tilsammen 49 leiligheter. Det er lagt vekt på å skape praktiske og funksjonelle leiligheter med romslig følelse. Det blir flere ulike typer leiligheter å velge blant – alle med gjennomgående god standard. Store vinduer og en åpen stue- og kjøkkenløsning gir luftige og lyse rom.

Alle oppholdsrom får eikeparkett, mens det blir fliser i nøytrale farger på bad og i entré. Oppholdsrommene males i en nøytral hvit farge som standard og blir uten taklister, noe som gir et moderne og stilfullt preg.

Leilighetene får utgang til solrik syd-vestvendt balkong. Det blir i tillegg privat uteplass ved inngangsdør ved de fleste leilighetene.

Takterrasse vatvedt torg

Begge bygg får felles takterrasser med sittegrupper, lekeplass og beplantning. Fra takterrassene har man vid utsikt over byen og omgivelsene rundt.

Alle leilighetene får egen parkeringsplass i underetasje samt sportsbod, med heis direkte til alle etasjer.

Vatvedt Torg bygges etter krav som sikrer deg gode økonomiske og tekniske løsninger du vil ha glede av mens du bor i leiligheten.

Vannbåren varme og varmekabler på bad gir god varmekomfort, og du vil oppleve at leiligheten gir deg et lunt og godt inneklima.

Ordføreren har ordet

– Et levende sentrum med mye aktivitet er viktig for framtidens Sarpsborg. For å få til det trenger vi også flere boliger i sentrumsområdet, av forskjellige typer og i ulike størrelser, sier Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen-Evje.

vatvedttorg logo

- Nye, attraktive boliger i østre bydel vil bidra veldig positivt til dette. Derfor er jeg glad for planene for Vatvedt-kvartalet. Jeg tror det blir et flott sted å bo. At det samtidig kommer en ny dagligvareforretning i bydelen, er også et stort pluss, sier han.

Sentrumsplan

Ordførerens innspill er godt forankret i formannskapets forslag til ny sentrumsplan, som er sendt ut på høring. Der kan vi lese følgende: ”Sarpsborg sentrum skal være en hyggelig møteplass, et sted hvor mange kan jobbe og hvor flere kan bo. Sentrum skal gi en følelse av byliv og være hjertet i byen, med kort vei til å få kjøpt det du trenger”.

Ambisjonen med sentrumsplanen er å legge til rette for et sterkt og levende sentrum. Planen tar utgangspunkt i at det vil bli mange flere sarpinger de neste årene, og tydeliggjør en målsetting om at 3.500 flere skal kunne bo i sentrum innen 2030. Det innebærer at vi vil trenge ca. 1750 nye boliger i sentrumsområdet. Derfor er Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen-Evje svært godt fornøyd med SOBBLs transformasjon av den tidligere Vatvedt-eiendommen.

Kommunal satsing

Martinsen-Evje påpeker samtidig at kommunen har hatt en stor satsing i sentrum de siste årene. Parker og plasser er opprustet, nye skulpturer pryder mange av byens rom, det er opparbeidet nye grøntarealer, ny barnehage og ny sentrumsskole er på plass og det er rike muligheter for rekreasjon og aktiviteter.

- Vi ser et stort engasjement og en sterk vilje fra næringslivet og boligbyggere til å satse i sentrum. Jeg har stor tro på at vi gjennom samarbeid skal skape en levende og enda mer spennende by slik at Sarpsborg blir Norges mest attraktive by! Skal vi lykkes, må vi lykkes sammen, sier Sarpsborgs stolte ordfører.


Ordfører Sindre Martinsen-Evje

Arkitekten om Vatvedt Torg

vatvedttorg logo

Eksisterende kvartal består av teglmurbygninger som er brukt som lager. Oppgaven var å endre dette gamle industrikvartalet til et sentrumskvartal med nye funksjoner. Etter en grundig gjennomgang i kommunens historiske arkiv, så vi at kvartalet allerede har mistet sitt opprinnelige utrykk etter flere små og store endringer. Vi har ivaretatt 1910-bygget som er mest autentisk og som er signaturbygget i kvartalet i dag. Eksisterende kvartal har også andre kvaliteter som vi har tatt med oss videre i vårt nye prosjekt.

Første etasje inneholder dagligvarebutikk, næringslokaler, kontor og kundeparkering. Dette skaper aktivitet rundt kvartalet og i nærmiljøet. I øvrige etasjer gir kombinert materialbruk og inntrukken bygningskropp et individuelt fasadeutrykk i bybildet. Store, solrike verandaer og takterrasser skaper en fargerik atmosfære.


Selim Sel
Arkitekt
Skanbygg Norge AS

Salgsprospekt

Bla i og/eller last ned salgsprospekt

vatvedttorg logo